Macadamia Oil


Против стареење на кошата, за регенерација на клетките. Идеално масло за зрела кожа, коса и тело. Маслото од макадамија се екстрахира од плодовите- ореви од големо тропско дрво што потекнува од Австралија. Богато е со масни киселини, слични на оние од себумот во кожата, па така егикасно го спречува стареењето на кожата, спрелува сушење и иритирање на зрела и сензитивна кожа и ја прави кожата мека и свиленикава. Постојат докази дека кога кожата старее ја губи содржината на палмитолеичната киселина, а истовремено и се забавува најзиното производство. Маслото од макадамија е најбогат ботанички извор на палмитолеичната киселина, па затоа е совршено средство за забавување на процесот на стареење на кожата, за регенерација на кожните клетки, кое е многу ефикасно во обновување и подмладување на сува и/или зрела кожа, а исто така оштетена и чуствителна кожа. ПОради одличните природни карактерисктики, се препорачува за масажа со или без додавање на други есенцијални масла.


Цена: 890 мкд