Coconut Butter


,,Супер храна" за сите типови кожа и одличен навлажнувач на кожата, ги намалува брчките на лицето, идеален е за длабинско чистење на сите типови кожа, прекрасно средство за отстранување шминка(особено препорачано за чуствителна кожа), природна заштита од изгореници - СПФ 4. Кокосовиот путер е направен од ,,месото" од кокосовиот плод. Кокосовиот путер/масло може да ја заштити кожата од ултравиолетови сончеви зраци, кои може да предизвикаат: брчки, кафени дамки и да го зголемат ризикот од рак на кожа. Всушност, една студија покажала дека кокосовиот путер може да блокира околу 20% од сончевите УВ-зраци. Сепак, имајте на ум дека со ова не се обезбедува исто колучество заштита како кај конвенционалните средства за заштита од сонце, кои блокираат околу 90% од УВ-зраците. Кокосовиот путер/масло има антивоспалителни својства кои можат да помогнат во ублажување на болката и чешањето предисвикани од каснување или убоди од инсекти. Иста така може да го намали отокот и да намали ризикот од ингекција. Кокосовиот путер/масло е нежно, но ефикасно средство за отстранување на шминката. Кокосовиот путер/масло е идеален природен балзам за усни. Лесно се впива, и со часови ја орджува хидратацијата на сните и дури обезбедува заштита од сонцето.


Цена: 259 мкд