Argan Oil


Чистото органско масло е познато како природен антиоксиданс и моќно средство против стареење на кожата. Изобилува со осум есенцијални масни киселини, каротеноиди, антиоксиданти, стероли, сапонини и полифеноли. Исто така, содржи големо количество витамин E, кој е од суштинско значење за здрава кожа и коса. Чистото арганово масло е повеќенамоенско масло за сите типови кожа: ја негува, потхранува, регенерира кожата и го одржува природниот хидратантен баланс на сите типови кожа - тајна која се чувала меѓу мароканските жени со години наназад. Ја храни, обновува и зајакнува хемиски третрана, оштетена и кршлива коса, ј аправи природно мека, сјајна, енергична и лесна за моделирање уште од првото нанесување.


Цена: 890 мкд